Eko kamp

EKO kamp Koren KobaridPri nas je doma sonaravni eko turizem

Sonaravna usmeritev Kampa Koren je ena izmed naših glavnih značilnosti in temeljna zaveza naravi in gostom. Vse v kampu je urejeno z mislijo na naravo, varovanje in negovanje naravnih virov. Obenem si prizadevamo ponuditi čim več izdelkov iz lokalne ekološke pridelave tudi na policah naše trgovine. 

Eko izdelki

V prodajalni, ki deluje v okviru kampa, sta vedno na voljo sveže sezonsko sadje in zelenjava z okoliških kmetij, pa tudi druge lokalne specialitete kot so sir, pristni slovenski med, suhomesni izdelki, zelišča in dišavnice … V kampu smo uredili tudi zeliščne nasade, kjer si gostje lahko brezplačno natrgate sveže dišavnice za svojo juho, rižoto ali ribo na žaru.

EKO izdelkiEko marjetica

Kamp Koren je prvi slovenski kamp, ki je v letu 2011 izpolnil zahtevne kriterije za pridobitev evropske oznake za okoljski kamp, Eko marjetica. Zaradi dolgoletne usmerjenosti k sonaravnemu turizmueco-label in ekološki urejenosti, s pridobivanjem omenjenega certifikata nismo imeli težav.

Zavedamo se, da je narava vir našega življenja, zato se do nje vedemo spoštljivo. Skrbimo, da uporabljamo čim več povratne embalaže. Energijo za ogrevanje vode pridobivamo iz obnovljivih virov (sončni kolektorji), varčujemo z vodo, za zalivanje rastlin uporabljamo deževnico, namesto okolju škodljivih čistil uporabljamo naravna, razgradljiva čistilna sredstva (npr. kis), pri svojem poslovanju ločujemo odpadke in enako pričakujemo tudi od svojih gostov.

 

Eco certifikat Kamp Koren