Kje smo?

Kamp Koren razdalje

Če bi iz italijanskih Benetk poleteli proti avstrijskemu Celovcu, bi po dveh tretjinah poti pod seboj opazili smaragdno zeleno reko Sočo. Tu, v enem izmed najbolj neokrnjenih delov Slovenije, pod Triglavskim narodnim parkom, se nahaja Kamp Koren. Leži le 500 metrov od Kobarida, ob cesti v Drežnico.

Do Kobarida, ki je od Ljubljane oddaljen 118 km, se lahko pripeljete iz italijanske strani do Gorice in se tam usmerite proti Bovcu, ali pa se iz severne strani, iz tromeje Slovenija – Italija – Avstrija, spustite preko prelaza Vršič ali čez Trbiž (Tarvisio) preko prelaza Predil, ki ni tako zahteven in nadaljujete pot iz Bovca proti Kobaridu. Za večje kamp prikolice ali avtodome, pa svetujemo pot od Trbiža naprej po avtocesti proti Vidmu (Udine) in preko Čedada (Cividale) v Slovenijo in Kobarid. Za pot iz osrednje Slovenije je možnosti več – odvisno od tega, ali želite bolj slikovito ali bolj hitro pot.

Kamp je odlično izhodišče za ljubitelje kajakaštva, ribarjenja, gorskega kolesarstva, odlični pogoji so tudi za sprehajalce in pohodnike, plezalce in jadralne padalce.


GPS
N 46°15.053
E 013°35.200

 

Mapa