Kamp Koren predstavitev

Drugi dom za sodobne iskalce pristnih doživetij

Kamp Koren Kobarid je drugi dom za novodobne iskalce pristnih doživetij. Leži na levem bregu reke Soče, nedaleč od Kobarida, kjer se smaragdna Soča izvije iz ozke soteske in se ob čudovitih belih prodiščih upočasni in zavijuga po Soški dolini.

Morda boste prišli sem po svojo dozo adrenalina, ki vas čaka visoko na nebu, na divjih brzicah reke ali na okoliških naravnih plezalnih stenah, ali pa vam več pomeni mir neokrnjene narave, ki se ga lahko naužijete na pohodniških in kolesarskih turah ali med muharjenjem … 

K nam lahko pobegnete pred vsakodnevnim hitenjem in poletno zadušljivostjo mestnega betona … Kamp Koren Kobarid tudi v najbolj vročih dneh nudi prijetno osvežitev in vedno številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa za velike in male. 

V neposredni bližini kampa reka Soča ustvarja kratek, a slikovit kanjon, tu so čudovita soška prodišča, slapovi potoka Kozjak in obnovljena frontna črta iz 1. svetovne vojne. Nedaleč stran, v Kobaridu, pa si lahko ogledate tudi Muzej 1. svetovne vojne, ki velja za enega najboljših muzejev v Evropi.

Kamp Koren je prvi med slovenskimi kampi, ki je nosilec oznake Eko marjetica, evropskega certifikata za sonaravni eko turizem.

Reka Soča izvira v osrčju Julijskih Alp in je v zgornjem toku ena izmed petih naravno najbolj ohranjenih rek v Alpah. 

 

Zakaj Kamp Koren Kobarid?

Spoštovanje narave in sočloveka je vrednota, ki ji v Kampu Koren sledimo že vse od njegovega nastanka. Ko smo leta 1991 uredili kamp na terasah nad levim bregom Soče, so bili turisti v tem delu Soške doline še dokaj redki, še bolj poredko pa so sem prihajali obiskovalci s šotori, kajaki ali celo čudnimi polži na hrbtih … Tudi Kamp Koren je bil, podobno kot mnogi tedanji turistični osvajalci Soče, pionir na svojem področju. Bil je prvi kamp na kobariškem in tolminskem in vse odtlej velja za tistega, ki kamping turizmu v teh krajih daje tempo. 

Več kot 20-letna tradicija pa nas ne uspava, ampak nam daje spodbudo za nenehno izboljševanje naše ponudbe. Vsako leto pripravimo kaj novega za naše goste in morda je tudi zato več kot tretjina naših obiskovalcev »povratnikov«. Nekateri pridejo tudi večkrat v enem letu, saj Soča v pomladni preobleki ponuja povsem drugačno doživetje kot jeseni, ko žari v jesenskih barvah. 

Vsakega našega podjetniškega cilja se vedno lotevamo z mislijo na naravo in hkrati na obiskovalca, ki mu želimo ponuditi sonaravno bivanje. Zavedamo se, da nam narava daje vse, kar imamo: življenje, modrost, mir, srečo, radost, svobodo, hrano za telo in dušo … Pridobitev evropske oznake za okoljski kamp, Eko marjetica, je bil logičen korak na poti delovanja našega kampa. Na dejstvo, da smo znak Eko marjetice dobili kot prvi slovenski kamp, smo še posebej ponosni. Upamo, da se nam bo kmalu pridružil še kakšen slovenski kamp.

Ponosni pa smo še na nekaj drugih nagrad in nazivov: Po oceni turističnega vodiča Cool Camping Europa sodi Kamp Koren med 20 najboljših evropskih destinacij za ljubitelje narave in kampiranja. Kot priporočeno destinacijo nas boste našli v največjem evropskem vodiču ADAC, pa tudi v priznanem britanskem kamping vodiču Alan Rogers, kjer so Kamp Koren zaradi izjemne kakovosti namestitve v naših lesenih eko hiškah izbrali za Evropskega zmagovalca namestitvenih kapacitet za leto 2010.